Tips om te beleggen in zilver

Door | 3 augustus 2012

Overweeg je om te beleggen in zilver? Dan is het van belang om de markt goed af te tasten en op het juiste moment toe te slaan. Want, beleggen in zilver vereist kennis én kunde. Bovendien zijn er heel wat ongure bedrijven actief, die het je zeer moeilijk kunnen maken als je succesvol wil beleggen in zilver. Daarom is het ontzettend belangrijk om goed na te gaan in welke firma jij je vertrouwen best stelt. Een zakelijke relatie met  zilververkopers- en kopers opbouwen is hoe dan ook een uitstekend idee! Laten we je nog enkele tips meegeven om succesvol te beleggen in zilver.

 

Succesvol beleggen in zilver: stel jezelf enkele vragen

Heb je een partner gezocht en gevonden? Voordat je een akkoord sluit, is het van belang om aandacht te schenken aan de volgende vragen. Deze geven je meer inkijk, zodat ook jij succesvol kan beleggen in zilver. Een tip is dat je ze voorlegt. Uit hun antwoord zal niet enkel de mate van kennis wat betreft beleggen in zilver blijken. Je komt wellicht ook heel wat te weten over de vertrouwensband die er op dat moment tussen jullie bestaat.

  • Welke vorm van betaling wordt geaccepteerd?
  • Hoe moet het portfolio met zilver worden samengesteld (zilverstaven, gouden munten, afgeleide producten,…)?
  • Welke eventuele extra kosten komen eraan te pas? Met andere woorden, zitten er ‘addertjes onder het gras’?

Als je wil beleggen in zilver, gaat best je grootste aandacht uit naar de laatste vraag. Het zou niet de eerste keer zijn dat een beleggingskantoor later met ‘verborgen’ kosten op de proppen komt. En dat willen we uiteraard vermijden!

 

Succesvol beleggen in zilver: koopjes

Wil je succesvol beleggen in zilver, wees dan bedacht voor koopjes. Als zilver aan een beduidend lage prijs wordt aangeboden en deze is niet te vergelijken met de prijs die de concurrentie hanteert, moet je extra oppassen. Is een voorstel te goed om waar te zijn, is het dat vaak ook. Een tweede tip die je helpt om succesvol te beleggen in zilver!

 

Succesvol beleggen in zilver: mond- aan mondreclame

Beleggen in zilver betekent ook aandacht schenken aan raad die je wordt gegeven. Is een vriend wel te spreken over een bepaalde firma, is de kans groot dat het de moeite is om met ze in zee te gaan. Spreekt hij/zij er echter liever niet over of uit hij/zij zijn ongenoegen in je bijzijn, is het logisch dat je best verder geen aandacht schenkt aan de betreffende firma. Mond- aan mondreclame blijft ook in deze branche ontzettend belangrijk!

 

Succesvol beleggen in zilver: kijk uit je doppen

zilverbaarAls je graag wil beleggen in zilver, kijk dan goed uit je doppen! Neem een overdachte beslissing, geen overhaaste. Elke situatie die zich voordoet, elk aanbod dat je krijgt kan je fataal worden. Merk je bijvoorbeeld dat een firma je bestookt met talloze ‘unieke’ aanboden die enkel voor jou zijn bestemd en kan je ze bij vergelijkbare firma’s niet terugvinden, dan is er vaak iets mis. Aangezien er wat betreft beleggen in zilver meerdere kapers op de kust zijn en vertrouwen ontzettend belangrijk is, moet je voor jezelf bepalen welke risico’s je bereid bent te nemen.

Je zult zeker profijt hebben van de tips om succesvol te beleggen in zilver. Stel jezelf vooraf enkele vragen, kijk uit met koopjes, schenk aandacht aan mond- en mondreclame… en kijk in elke situatie goed uit je doppen! Op die manier is de kans stukken kleiner dat beleggen in zilver voor jou op een sisser uitdraait.