Goud per post

Door | 3 augustus 2012

De inkoop van goud richt zich de laatste tijd meer en meer op particulieren. Goudhandelaren kunnen zelf een goede prijs voor hun goud krijgen en kunnen op die manier hun klanten ook een goede prijs voor hun gouden sieraden bieden. Om het particulieren nog gemakkelijker te maken zijn enkele bedrijven een postorder voor de inkoop van goud begonnen. U kunt op internet aangeven dat u uw goud wilt laten taxeren en krijgt gratis een speciale envelop toegestuurd. U doet uw gouden sieraden in de envelop en stuurt de envelop retour naar het bedrijf. Op zeer korte termijn krijgt u bericht van het bedrijf en komt u te weten wat zij u willen betalen voor uw sieraden. Gaat u akkoord dan heeft u vaak dezelfde dag nog het bedrag dat het bedrijf voor uw gouden sieraden betaalt  op uw bankrekening staan. Gaat u niet akkoord dan zendt men u de sieraden retour.

 

Postal Gold

Een van de bekendste bedrijven die op deze manier werken is Postal Gold. Zij kopen uw sieraden in en smelten deze om en bewerken dit goud tot nieuwe producten. Des te hoger het gehalte aan goud in uw sieraden is des te meer zij ervoor willen betalen. Uw sieraden zijn bij verzending verzekerd tot een bedrag van 500 euro en Postal Gold betaalt voor u de verzendkosten. Postal Gold stort binnen 24 uur na taxatie het bedrag dat zij u aanbieden op uw bankrekening. Ook bieden zij u een bedenktijd van 10 dagen. Besluit u binnen die termijn dat u toch uw gouden sieraden terug wilt en dus niet akkoord gaat met de verkoop, dan kunt u het geld terugstorten en krijgt u de sieraden retour.

 

GoudperPost.nl

Goud per Post werkt eigenlijk op nagenoeg dezelfde manier. Ook hier stuurt u uw goud op per post, wordt het getaxeerd en krijgt u de waarde snel op uw rekening gestort. Het verschil is dat u uw goud verzekerd kan verzenden tot een bedrag van 5400 euro. Ook kunt u bij Goud per Post persoonlijk contact opnemen met uw taxateur.

 

De nadelen van het verzenden van uw goud per post

De verzending van uw goud per post stuit doorgaans niet op problemen. Waar echter vaak wel het probleem zit is dat met het wegen van uw sieraden en de waarde van het goud die men u aangeeft niet helemaal overeenkomt met de werkelijkheid. Het komt wel voor dat een bedrijf aangeeft dat uw sieraden minder zwaar zijn dan u zelf heeft geconstateerd en ook in de taxatie kunnen grote verschillen zitten. Het komt wel voor dat een bedrag u een prijs per gram goud biedt die flink lager ligt dan de werkelijke dagwaarde. Zorg er dus voor dat u van te voren goed het gewicht van uw sieraden bepaalt en laat u goed informeren met betrekking tot het aantal karaats van uw sieraden en de huidige goudkoers. Daarnaast is het ook nog eens zo dat bijna iedere juwelier graag oud goud aanneemt en u hier misschien wel een betere prijs kunt bedingen dan via postorder.