Beleggen in zilvermijnen

Door | 3 augustus 2012

Heb je er ooit bij stilgestaan dat beleggen in zilvermijnen je veel voordeel kan opleveren? Naast zilverstaven, zilveren munten en afgeleide producten schenken steeds meer beleggers aandacht aanzilvermijnen. Wereldwijd zijn er honderden zilvermijnen actief. En er blijven er maar bijkomen. Wat maakt beleggen in zilvermijnen zo interessant?

 

Beleggen in zilvermijnen: goede investering

Beleggen in zilvermijnen is interessant voor beleggers die exposure willen aan de zilverprijs. Feit is dat de aandelenkoers met een hefboom reageert op de zilverprijs. Dit is te eenvoudig te verklaren. Stel dat een zilvermijn zilver produceert voor 8 dollar/ounce en de koers van zilver op dat moment 12 dollar/ounce bedraagt. Dan maakt de zilvermijn 4 dollar/ounce winst. Blijkt nadien de zilverprijs te stijgen naar bijvoorbeeld 16 dollar/ounce, stijgt de winst van de zilvermijn naar 8 dollar/ounce. Dit betekent dat de winst van de betreffende zilvermijn twee maal zo hard stijgt als dezilverprijs. En dit heeft tot gevolg dat de koers van de aandelen blijft stijgen, wat beleggen in zilvermijnen zeer interessant maakt. Een eenvoudig principe dat alles een stuk gemakkelijker maakt voor de hedendaagse belegger.

zilvermijn

Beleggen in zilvermijnen: exploratiebedrijven

Als je wil beleggen in zilvermijnen, moet je op de hoogte zijn van de betekenis van een exploratiebedrijf. Een exploratiebedrijf zoekt naarstig naar gebieden met zilver in de grond. Heeft zo’n bedrijf eenmaal zilver gevonden, betekent dat nog niet dat er onmiddellijk een zilvermijn op die grond verschijnt. Eerst en vooral moeten er nog een aantal stappen worden doorlopen. Denk daarbij aan de vergunning die moet worden opgevraagd. Ook aan de financiering van de zilvermijn moet aandacht worden geschonken, want het financiële plaatje moet kloppen. Naarmate het productieproces in gang schiet, zal de aandelenkoers oplopen. Dat betekent dat bedrijven die beschikken over zilvermijnen die reeds lange tijd zilver uit de grond halen, een stuk interessanter zijn voor de hedendaagse belegger. Bedrijven doen er dan ook alles aan om zo snel mogelijk over te gaan tot de productie en ontginning van zilver.

 

Beleggen in zilvermijnen: silver streaming company

Beleggen in zilvermijnen wordt mede mogelijk gemaakt door Silver Wheaton, een silver streaming company. Dit bedrijf geeft vooraf geld aan bestaande mijnbouwbedrijven, in ruil voor een deel van de toekomstige zilverproductie. Dit geld kunnen mijnbouwbedrijven gebruiken om hun infrastructuur te verbeteren en de bouw van een zilvermijn te bekostigen. Daardoor worden de lasten en risico’s verdeeld over twee partijen, wat de oprichting van een zilvermijn een stuk interessanter maakt. En ook dat draagt bij tot een toename van beleggers in zilvermijnen!

Beleggen in zilvermijnen is een waardig alternatief voor de handel in fysiek zilver of afgeleide producten. Als ook jij graag wil beleggen in zilvermijnen, stel dan vooraf een goed budget op. Doe de nodige kennis op, win advies in en begin eraan. Profiteer van de unieke kans die je krijgt om geld te verdienen, dankzij beleggen in zilvermijnen!