Beleggen in goudmijnen

Door | 3 augustus 2012

Beleggen in goudmijnen, het lijkt op het eerste zicht iets aparts. Toch is deze vorm van beleggen vrij populair. De prijs van goud dat wordt gewonnen uit mijnen is uiteraard onderhevig aan bepaalde factoren, die je goed in gedachte moet houden. Laten we even dieper ingaan op de voordelen van beleggen in goudmijnen.

 

Beleggen in goudmijnen: delvingsprijs

De delvingsprijs stijgt omwille van een aantal redenen. Denk daarbij aan stijgende energieprijzen, stijgende administratieve kosten (vergunningen), stijgende personeelskosten en stijgende materiaalkosten. Bovendien wordt er in goede tijden armer erts gedolven, terwijl erts met hogere percentages wordt bewaard voor slechtere tijden.

Dankzij een gevoelige stijging van de goudprijs de afgelopen jaren, heeft de oprichting van nieuwe goudmijnen een boost gekregen. Dat betekent niet dat elke goudmijn het even goed doet. Vele goudmijnen krijgen namelijk te maken met uitputting, aangezien de vraag groter blijft dan het aanbod. Doordat de opstartkosten van een nieuwe goudmijn vrij hoog liggen, kiezen handelaars eerder voor een overname van een (kleinere) concurrent met meer reserves. Op die manier blijft hun handel stabiel en blijft beleggen in goudmijnen mogelijk, ook als particulier.

Beleggen in goudmijnen blijft een verantwoorde keuze, hoewel het vaak wordt geadviseerd (zie artikel ‘beleggen in goud‘).

We wensen je alvast veel succes als je verdere stappen wil ondernemen om te beleggen in goud! Met de nodige steun en financiële input bouw je misschien wel aan een persoonlijk succesverhaal.