Beleggen in zilver

Door | 3 augustus 2012

Doordat er enorm veel aandacht gaat naar beleggen in goud, vergeten velen de waarde van zilver uit het oog. Beleggen in zilver is hoe dan ook ontzettend interessant. Dit edelmetaal is schaars, net als goud. Denk ook jij na over beleggen in zilver? Dan geven we je graag enkele handige tips mee, die je goed in gedachte moet houden als je daadwerkelijk wil beleggen in zilver.

 

Beleggen in zilver: ‘het kleine broertje’

Zilver wordt doorgaans het kleine broertje van dat ander edelmetaal, goud, genoemd. Het is nergens voor nodig om beleggen in zilver als minderwaardig te beschouwen, omdat je jezelf bijvoorbeeld geen goud kunt aanschaffen. Integendeel. Zilver is een metaal dat veel gebruikt wordt in diverse industriële toepassingen. Reeds tientallen jaren is het verschil tussen vraag en aanbod zo groot, dat beleggen in zilver in elk geval veel aandacht verdient. De vraag naar zilver blijft maar toenemen. Maak jij daar handig gebruik van? Uitstekend. Begin dan nu te beleggen in zilver en proef de voordelen die een slimme belegging kan opleveren!

 

Beleggen in zilver: hoe?

Als je wil beleggen in zilver, is het eerst en vooral mogelijk om te kiezen voor zilverstaven. Deze zijn bijzonder geliefd bij diverse beleggers. Niet voor niets zijn zilverstaven te vinden in diverse gewichten. De meeste aandacht gaat uit naar staven van 1kg. Het volgende principe geldt: hoe kleiner de zilverstaaf, hoe groter de premie die je uiteindelijk betaalt. Het is heel belangrijk dat je goed oplet welke zilverstaven je aankoopt. Aangezien er met zilver wel eens wordt gesjoemeld, is het opletten geblazen. Koop in dat opzicht best geen zilverstaven uit China en let op met aanbiedingen die te gunstig zijn. Beleggen in zilver blijft interessant maar is zeker ook risicovol.

 

Beleggen in zilver: zilveren munten

Een tweede vorm van beleggen in zilver, is dat je jezelf concentreert op zilveren munten. Dit is de meeste interessante optie voor beginnende zilverbeleggers. Doordat zilveren munten gunstiger van prijs zijn, in vergelijking met zilverstaven, stellen beleggers met een klein budget er sneller hun vertrouwen in. De meeste banken bieden geen zilveren munten meer te koop aan helaas. Wil je ze graag aankopen, dan zal je moeten aankloppen bij erkende goud- en zilverhandeleren. Deze kunnen je meteen extra advies geven wat betreft beleggen in zilveren munten.

 

Beleggen in zilver: afgeleide producten

Een derde vorm van beleggen in zilver, betreft beleggen in afgeleide producten. Denk daarbij aan certificaten, turbo’s en minifutures. Durf je meer risico te nemen, als het aankomt op beleggen in zilver? Kan je financieel tegen een stootje? En heb je veel ervaring? Dan is beleggen in afgeleide producten met de nadruk op zilver in elk geval een goed idee! Via een hefboom wordt er ingespeeld op zowel een stijging als daling van de zilverprijs. Doordat je zelf je risicograad kan bepalen en het winstpotentieel een stuk groter is, kies je misschien graag voor een belegging in een afgeleid product. Dergelijke afgeleide producten hebben vaak geen afloopdatum en zijn enkel en alleen bestemd voor ervaren beleggers met verstand van zaken.

 

Wil je meteen beginnen met beleggen in zilver? Bepaal dan vooraf duidelijk welke zilveren producten je in je beleggingsportefeuille opneemt. Zilverstaven, zilveren munten of toch afgeleide producten? Afhankelijk van je ervaring en budget, zal je een doordachte keuze moeten maken. Professioneel advies van een goud- of zilverhandelaar in je buurt zal ook jou goed uitkomen. Of maak je liever gebruik van de expertise van een beleggingsadviseur? Maak dan een afspraak met een adviseur van de bank en maak, net als andere investeerders, van beleggen in zilver een groot succes!