Profiteren van de hoge goudprijs?

Door | 3 augustus 2012

‘Hoe kan ik profiteren van de hoge goudprijs? Een prangende vraag die op de lippen ligt van talloze investeerders. Laten we even enkele zaken aanhalen die je goed op weg zetten naar een succesvolle investering.

 

Goudaandelen profiteren van de hoge goudprijs

Naarmate de onzekerheid op de beurs toeneemt, nemen steeds meer investeerders hun toevlucht naargoud. Dat is positief! Echter krijgen goudaandelen weinig of geen aandacht. Jammer, want eenstijgende goudprijs is een goede zaak voor bedrijven die het goud uit de grond halen. Het gaat niet enkel om de aankoop van goudstaven en munten. Waarom zou je jezelf niet eens richten op goudaandelen? Dit zou wel eens de opstap kunnen zijn naar meer.

 

Profiteren van de hoge goudprijs: risico’s (vermijden)

Om risico’s te vermijden, wat betreft investeringen in goud, is het advies van experts onontbeerlijk. Het is namelijk belangrijk om bedrijven die met regelmaat goud uit de grond proberen te halen goed in te schatten. Er zijn de laatste jaren heel wat nieuwe ondernemingen uit de grond gestampt, die zich bezighouden met het vinden van nieuwe ontginningsgebieden. Ze zetten veelbelovende projecten op til, in de hoop goud te vinden… met wisselend succes. Het komt erop neer net te investeren in die bedrijven die inderdaad succes hebben.

Daarvoor heb je net experts nodig die de financiële markt van kop tot teen weten te doorgronden. Echter blijft het moeilijk om de nodige informatie in te winnen, want bereidwillige raadgevers die zo ver willen gaan blijven moeilijk te vinden. Heb jij veel contacten in de beurswereld? Spreek hen aan over beleggingen in goud en wie weet over welke pareltjes zij jou weten te informeren.

 

Profiteren van de hoge goudprijs: speculatie

Beleggen in goudaandelen, het blijft speculeren. Het verschil met een belegging in goudstavenof goudmunten blijft groot. Je moet rekening houden met beschikbare goudreserves, productiekosten, geopolitieke risico’s en kostenstructuren. Het zou niet de eerste keer zijn dat aandeelhouders van goudmijnen bedrogen uitkomen, als ze erachter komen dat goudmijnen worden genationaliseerd. Zo zijn meer en meer experts ervan overtuigd dat goudaandelen zijn weggelegd voor zij die bereid zijn te speculeren op een verdere stijging van de goudprijs. Hoe het ook zij, deze optie blijft interessant.

We kunnen er niet genoeg op blijven hameren. Profiteren van de hoge goudprijs begint met het juiste advies. Het zou fout zijn om zonder kennis goud te beleggen, zeker naarmate de onzekerheid op de beurzen toeneemt. Veel succes als je daadwerkelijk begint te investeren in goud!