Is beleggen in zilver een goed idee?

Door | 3 augustus 2012

Is beleggen in zilver een goed idee? Een vraag waarop velen een concreet antwoord willen. Het potentieel en de waarde van zilver als belegging is behoorlijk groot. Beleggen in zilver mag vast en zeker een prima investering worden genoemd.

 

Beleggen in zilver: potentieel

Zelfs in de zwakste periodes blijft de jaarlijkse vraag naar zilver nog steeds bijzonder groot. De bovengrondse zilvervoorraden zijn inmiddels geslonken, waarvan slechts een deel wordt verhandeld. Een gouden tip in dit verband is dat je best zilver koopt vooraleer de industrie gaat hamsteren. Beleggen in zilver betekent dus gereed zijn om op het juiste moment toe te slaan. Dan zal je investering optimaal renderen. Ook in het ijzersterke China gaat de verwachting op dat de vraag naar zilver zal blijven stijgen. Er zit dus enorm veel potentieel achter dit goed.

Beleggen in zilver is de boodschap!

 

Beleggen in zilver: profiteren van de dollar

Welke invloed heeft de dalende dollar op het feit dat je moet beleggen in zilver? Dat is moeilijk te voorspellen. Echter blijft zilver een goede investering, zelfs in een negatief dollarklimaat. Net als goud blijft zilver vrij stabiel. Of dit in de toekomst het geval blijft, kan niemand voorspellen. Als ook jij een graantje wil meepikken, is het nu of nooit. Beleggen in zilver zal je op termijn een mooi rendement opleveren!

 

Beleggen in zilver: wanneer kopen

zilverAls je wil beleggen in zilver, geldt het algemene principe waaraan beleggers doorgaans vasthouden. Er is niet veel kapitaal nodig om de prijzen op de zilvermarkt te doen stijgen. Koop zilver op het moment dat de economie daalt. Op die manier behaal je het beste resultaat. Daarnaast is het van belang om je aankopen te spreiden over een vooraf bepaalde periode. Voorzichtig een portefeuille opbouwen is ontzettend belangrijk, vooral in de beginfase van je investeringen. Beleggen in zilver is een verstandige keuze, maar blijf de zojuist aangehaalde punten in gedachte houden!

Wil ook jij beleggen in zilver, win dan onmiddellijk de nodige informatie in. Laat jezelf goed informeren en wees erop bedacht dat beleggen geduld vraagt, zoals elke investering. We wensen je in ieder geval veel succes als je graag wil beleggen in zilver!